Två dagar av inspiration och social samvaro

Designdagarna 2016

För sjätte året i rad, arrangerar Svenska Trädgårdsdesigners det populära tvådagarsseminariet med intressanta blandade ämnen och med handplockade kunniga och inspirerande föreläsare. Jobbar du med design/planering/anläggning av trädgårdar och grönområden är du välkommen!

Kom och lär dig mer om träslag för utemiljön, om skötseleffektiva planteringar i stadsmiljö, om skadedjur och angrepp, om jordar och mineral, om anläggningskalkylering, om hur du som företagare tryggar din ekonomi och låt dig inspireras av Jo Thompsons berättelse om hennes prisvinnande design.

Kort om årets föreläsningar

(Ladda gärna ner ett detaljerat PROGRAM OBS att programmet är preliminärt och kan komma att justeras vid behov. Aktuellt program finns via denna länk)

jo-thompson-2

Stefan Lagerkvist är känd för sin förmåga att skapa estetiska och skötsel- och kostnadseffektiva planteringar i svåra stadsmiljöer. Han berättar om hur han bygger upp planteringsbäddarna och om hans val av växter och material.

Att vara egenföretagare innebär att man tar ett stort eget ansvar för sin ekonomiska och sociala trygghet. Grant Thornton tipsar oss om hur vi kan säkra upp vår ekonomiska trygghet.

svenskt-tra

Inte bara impregnerad furu! Hör några av landets främsta experter från Svenskt Trä, berätta om olika träslags egenskaper, deras för- och nackdelar och vad de bäst lämpar sig för.

skadedjur

Maj-Lis Pettersson, känd från bl a radio, lär oss om skadedjur och angrepp på våra växter. Vad beror de på och hur kan vi minska risken för angrepp?

jord

Alla vet vi vikten av att välja ”rätt jord”, men vad är skillnaden mellan olika jordar på marknaden och vilken jord lämpar sig bäst till vad? Örjan Stål reder ut begreppen.

ekonomi

Vad kostar en trädgård? Göran Andersson går igenom hur man gör en anläggningskalkyl och lär oss beräkna tidsåtgång och kostnader för olika moment.

jo-thompson

Jo Thompson, en brittisk kvinnlig designer i världsklass, ger oss en inspirationsföreläsning och berättar om sina prisvinnande projekt. Härlig energi och batteriladdning!

Mingla på middag

Som vanligt avslutar vi första föreläsningsdagen med trevlig samvaro i den fantastiska miljön. Vi njuter av en smakrik middag, gjort på förstklassiga råvaror.
Meny: Spiskummindoftande älgfärsbiffar, serveras med myntacréme, rostad amadinepotatis & sotad lök. Kaffe
Pris för middagen är 275 kr ex moms. Platsbokning görs i samband med anmälan till föreläsningarna.

Anmälan

Anmälan till Designdagarna 2016 har nu stängt, men vi kan eventuellt ordna fram några restplatser. Hör av dig till oss på anmalan@svenskatradgardsdeigners.se i så fall, så kontaktar vi dig.

(Bokningsvillkor)

"Kom och lär dig mer om träslag, planteringar i stadsmiljö, skadedjur och angrepp, jordar och mineral, anläggnings- kalkylering och företagar- ekonomi. Inspireras av Jo Thompsons berättelse om hennes prisvinnande design."
Copyright © 2017 | Svenska Trädgårdsdesigners