Två dagar av inspiration och social samvaro

Designdagarna 2018

För åttonde året i rad, arrangerar Svenska Trädgårdsdesigners det populära tvådagarsseminariet med intressanta ämnen och med handplockade kunniga och nspirerande föreläsare. Intressanta dagar för dig som jobbar med design/planering/anläggning av trädgårdar och grönområden!

Årets presentationer handlar om allt ifrån planering av grönytor i bostadsområden, stora stadsparker, grönytor i olika miljöer. Vi får höra spännande presentationer om trädgårdar utanför Sveriges gränser men också i vår karga skärgård. Trädgårdar på tak och dess utmaningar, och uppbyggnad av utställningsträdgårdar. Detta och mycket mer kommer vi höra från våra kunniga och inspirerande föreläsare.

Kort om årets föreläsningar

Ladda gärna ner ett detaljerat Program för 2018
OBS. att programmet är preliminärt och kan komma att justeras vid behov.

Utformning av de offentliga rummen på Nya Årstafältet – Paula Mackenzie och Angelica Bierfeldt
Landskapsarkitekterna Paula och Angelica berättar om planeringen av grönytorna på Nya Årstafältet, Stockholm. Där planeras 6000 nya bostäder med en 30 hektar stor stadspark. Ambitionen är att skapa en stor grön oas i den nya stadsdelen, som ska fungera som lokal samlingsplats men också ett utflyktsmål för besökare.

 

Gröna tak och gröna anläggningar på bjälklag – för fler ekosystemtjänster och rekreationsvärden – Jonathan Malmberg
I föreläsningen diskuteras olika möjligheter och fallgropar, i planering och installation. Jonathan går igenom uppbyggnaden av ett grönt tak med olika lager och dess funktion. Vilka gränssnitt, som med isoleringslager och tätskikt, bör den som planerar en grön installation på bjälklag känna till? Utifrån ett par fallstudier i Sverige och Europa diskuteras dessa frågeställningar och möjligheter för anläggningar som ger fler ekosystemtjänster. Med tunna sedumtak, biotoptak, takodlingar och trädgårdsmiljöer flera våningar upp

 

The modern English urban garden – Charlotte Rowe
Charlotte Rowe delar med sig av sin långa erfarenhet som trädgårdsdesigner. Hon har sedan 2004 drivit eget företag och arbetat med över 200 designprojekt. Mest känd är hon för sin design av stads- och terrassträdgårdar i London, som vi också kommer att få höra mer om.  (Föreläsningen hålls på engelska)

 

Trädgårdar i England och Italien – Elisabeth Svalin Gunnarsson
Trädgårdarna i England och Italien drömmer vi ofta om i trädgårdsvärlden. Ymnigheten, lekfullheten, blomsterprakten och stilsäkra formelement. Italiens hetta och torra miljö kan ställas mot Englands grönska och fukt men trots det har de mycket gemensamt, inte minst genom det romerska arvet vars trådar man kan följa ända fram i vår tid. Följ med på en resa genom tid och rum, bland växter och människor – och få inspiration för det egna designarbetet.

 

Designa och bygg en utställningsträdgård – Bill Wilder
Hör Bill Wilder berätta om sin enastående utställningsträdgård ”Elements of Life” som vann förra årets prestigefyllda Hampton Court Palace Flower show. Få tips och råd för design av utställningsträdgårdar

 

Planter – ett nytt digitalt verktyg – Jenny Nilsson
Vi får höra om ett helt nytt digitalt arbetsredskap för alla som arbetar med växtplanering, där man kan nå ett stort, svenskanpassat växtsortiment och samla sina gröna projekt. Verktyget beräknas vara klart i början av 2019.

 

Naturtomtens trädgård – Torsten Wallin
Torsten Wallin berättar och visar bilder från sin egen trädgård som ligger i det yttre havsbandet. Trädgården har vuxit fram under 40 års tid. Han visar hur man på en naturtomt med karga och blåsiga förhållanden, med varsam hand kan nyttja den vilda naturen och förena den med en trädgård

Mingla på middag

Som vanligt avslutar vi första föreläsningsdagen med trevlig samvaro i den fantastiska miljön. Vi njuter av en smakrik middag, gjort på förstklassiga råvaror.
Meny: Kycklingfilé med bönor, chorizo och stuvad svartkål, salviaKaffe
Pris för middagen är 299 kr ex moms. Platsbokning görs i samband med anmälan till föreläsningarna.

Pris och anmälan

Priset för de två föreläsningsdagarna, inkl fika och lunch är 3 195 kr ex moms.
Anmälan för icke medlemmarAnmälan icke medlem

Medlemmar betalar 1795 kr ex moms för de två föreläsningsdagarna, inkl fika och lunch.
Anmälan för medlemmarAnmälan medlem

Kandidatmedlemmar betalar 2195 kr ex moms för de två föreläsningsdagarna, inkl fika och lunch.
Anmälan för kandidatmedlemmarAnmälan kandidatmedlem

Inskrivna studenter vid SLU LAR/Lia och vid Trädgårdsakademin samt medlemmar i Trädgårdsanläggarna betalar 2 560 kr ex moms
Anmälningslänk studenter: Anmälan Student  

Anmälan görs via länkarna ovan senast 5/11

Har du frågor kring anmälan eller deltagande? Hör av dig till oss på anmalan@svenskatradgardsdeigners.se i så fall, så kontaktar vi dig.
Bokningsvillkor DD18

"Vi är glada över årets variationsrika program och de fantastiska föreläsare som kommer och delar med sig av sin spetskompetens och erfarenhet. I år kan vi bl.a. presentera en prisbelönt engelsk designer, Charlotte Rowe."
Copyright © 2019 | Svenska Trädgårdsdesigners